Nå kan du selv igjen bestemme aldersgrensen utestedet ditt

Etter en nylig dom i Oslo Tingrett er det nå igjen nye regler for aldersgrense på byen. Den 20/10 – 2023 ble det konkludert med at det ikke er lenger er ulovlig for deg som utelivseier å selv bestemme aldersgrensen, så lenge den følger sjenkelovens minimumsgrense på 18 eller 20 år naturlig nok. 

Om du derfor nå ønsker å ha 25 årsgrense med alle de fordelene som følger er dette fult lovlig, noe vi mener er er til både utestedet og samfunnets beste.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Dørvakta smiler til gjest som mener aldersgrensen på byen er 20 år.

Fører til mindre vold

Å lære seg å drikke inkluderer å lære seg evnen til å velge sine kamper når beruset og det er ikke til å komme bort ifra at denne kunskapen tiltrer med alderen.

Som ordensvakter merker vi en markant økning i vold og uro på utesteder med 20 årsgrense sammenlignet med steder der klientellet er over 25. Med uro mener vi at jentene blir kravstore mens gutta lettere blåser seg opp mot både vakter og hverandre. Når folk oppfører seg bedre blir det et lavere konfliktnivån, noe som igjen fører til færre voldshendelser. Selvbestemt aldersgrense har til info blitt praktisert siden tidenes morgen i utelivet og bærer en viktig funksjon i samfunnet da det gir unge folk et vindu å vokse på.

Økt alder fører til økt omsetning

Jo eldre klientell du har på utestedet ditt, jo mer omsetning sitter du igjen med pr gjest. Den enkle grunnen er at eldre har en mer etablert økonomi. Med et yngre klientell øker også behovet for fler ordensvakter og slitasjen på ansatte merkes. Derfor vil også kostnadene øke samtidig som omsetningen går ned dersom du ikke hever alderen på utestedet ditt med mindre dette er et strategisk valg. 

Om du ønsker å lese hele dommen kan du gjøre det her

https://lovdata.no/dokument/TRSIV/avgjorelse/tosl-2023-59422

Trenger du ordensvakter til ditt utested?